П`ятниця, 03.05.2024, 20:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Кремінська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2

Меню сайту
Категорії каналів


11:38
Нашій школі 80 років!

Різнобарвна жовтнева пора розмалювала шкільне подвір’я усіма відтінками зеленого, жовтого, багряного кольорів. Мов зачарована, стоїть у цій красі красна школа. Вона милується тихим кружлянням листя уже вісімдесятий раз!

   

 

Є в нашому житті прекрасна традиція — святкувати ювілеї. Ювілеї бувають різні: великі й маленькі, радісні й сумні. 80-річний ювілей школи, це дуже важлива дата. Вона говорить про те, що пройдено шлях довжиною в століття, вкладена величезна праця декількох поколінь вчителів, випущено зі стін школи сотні випускників. За останні десять років із школи випущено 30 золотих та 16 срібних медалістів. Ми пишаємося нашими випускниками — студентами кращих навчальних закладів України, працьовитими людьми, гарними фахівцями — військовими, лікарями, вчителями, науковцями, спортсменами…. 80 років! Це багато, чи мало, завершення шляху або початок нової дороги? Одне знаємо точно: це роки праці, радість перемог, низка поколінь, красиві і добрі традиції. У школі навчаються талановиті учні, а їх на сьогодні 516. З учнями школи, працюють молоді й досвідчені, енергійні й терплячі педагоги, які завжди намагаються зробити свої уроки цікавими і пізнавальними. Педагогічний колектив школи налічує 39 вчителів - 38 (97%) мають вищу освіту. 100% педагогічних працівників володіють ІКТ.

З 39 вчителів мають

  • Вищу кваліфікаційну категорію – 13.

  • І кваліфікаційну категорію – 11.

  • ІІ кваліфікаційну категорію – 4.

  • педагогічне звання «старший вчитель» - 11 вчителів.

Навчання ведеться двома мовами. Сьогодні Кремінська ЗОШ №2 виступає високотехнологічним освітньо-культурним центром міської громади.

Високий рівень професіоналізму вчителів, єдність навчання, виховання, фізичного розвитку, сучасна матеріально-технічна база, естетичний вигляд кабінетів, пропагування шкільних традицій, постійний пошук нового, прогресивного, зв'язок з дошкільними навчальними закладами, організація та проведення науково-практичних семінарів, забезпечення якісного рівня знань, результативність вступу до ВНЗ сприяють формуванню позитивного іміджу школи.

Професійна компетентність колективу школи підтверджується багато численними досягненнями. Школа неодноразово була удостоєна високої оцінки на Міжнародних та Всеукраїнських виставках, конкурсах, фестивалях і нагороджена Дипломами:

  • Міжнародній виставці «Сучасна освіта в Україні» (2008,2009,2010,2011,2012).

  • Міжнародній виставці «Сучасні навчальні заклади» (2010,2011,2012,2013,2014,2015,2016).

  • Всеукраїнській громадській акції «Флагмани освіти і науки України» (2010,2011,2013,2014,2015,2016).

Висвітлення досвіду роботи школи з того чи іншого аспекту проходить через наукові та навчально - методичні видання: «Відкритий урок», «Все для вчителя», публікації у збірниках Міжнародних та Всеукраїнських науково-практичних конференцій та семінарів. Сьогодення вимагає від кожного вчителя відповідальності за свою роботу, відмови від шаблонних форм і методів роботи, уміння творчо будувати навчально-виховний процес. Головне – вчитель має бути творчою особистістю. Творчим може бути і молодий вчитель, і учитель з великим педагогічним стажем. Кожного навчального року вчителі беруть участь у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року». Значення конкурсу величезне: він допомагає визначити кращих педагогів, підвищує статус педагогічної професії, привертає увагу громадськості до проблеми освіти.

Учні школи є учасниками міських, обласних, Всеукраїнських та міжнародних конкурсів з предметів, учасниками та переможцями районних, обласних олімпіад. Спортивні команди школи десятки разів ставали фіналістами першості України конкурсів «Старти надій», «Козацький гарт», «Олімпійське лелеченя».

З 2008 року згідно рекомендацій Міністерства освіти і науки України в закладі організовано роботи з наступності між ланками освіти: дошкільний навчальний заклад – початкова школа. Сумісно з педагогами ДНЗ „Катруся” та творчою групою вчителів початкової школи створено програму „Забезпечення наступності в роботі соціальних інститутів: дитсадок-початкова школа”

З 2014 року школа є експериментальним центром регіонального рівня за темою «Психолого-педагогічні умови розвитку психологічної культури школярів у навчально- виховному процесі ЗНЗ».

Кожен педагог – це особистість, яка не тільки володіє знаннями зі свого предмета, а й уміє мислити творчо, об’єднує в собі задатки психолога, вихователя, соціального педагога, а головне – уміє бути для своїх учнів ніжною й люблячою мамою, суворим, але справедливим батьком і вірним товаришем. Достойним прикладом для педагогів є вчителі – ветерани, які є бажаними гостями в школі, і добрими порадниками у роботі. При їх допомозі готуються матеріали для випуску літопису історії школи.

У школі є всі умови для успішного навчання: затишні класні кімнати, інформаційно-бібліографічний центр, комп’ютерні класи, спортмайданчик, а затишне подвір’я школи огороджує в цьому році новий паркан. Після уроків учні поспішають взяти участь у роботі гуртків і секцій. Заняття у гуртках спортивного напрямку, турисько-краєзнавчого, народознавчого, хореографічного, хужожньо-естетичного, інші цікаві справи приваблюють школярів.

Нашій школі – 80 років. Летять роки, міняються десятиліття, оновлюється педагогічний колектив, а школа впевнено крокує вперед, перегортаючи золоті сторінки своєї історії. І поки гомінкими струмочками будуть поспішати до стін альма-матер її діти, доти й буде жити школа, радіючи успіхам своїх пташенят і дорослішати разом з ними. З ювілеєм, рідна школо! Процвітання і довголіття тобі, талантів і перемог, успіхів і нових злетів!

Переглядів: 1162 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz